Tuinvrijwilliger

Hospice Kromme Rijnstreek biedt ondersteuning en begeleiding aan maximaal vier gasten tijdens de laatste levensfase. In ons hospice kunnen mensen terecht als er weinig mantelzorg is, de zorg voor de familie te zwaar is of iemand maakt bewust de keuze om in het hospice te verblijven. Er wordt zoveel mogelijk een thuissfeer gecreëerd.

Het hospice beschikt over een grote tuin. Alle vier appartementen beschikken over een eigen terras en tuin. Gasten maken graag gebruik van de tuin en het terras en genieten daar enorm van. 

Werkzaamheden
De tuinvrijwilligers verzorgen met elkaar de tuin. De werkzaamheden bestaan uit  onder andere het maaien van het gras, onkruid wieden, hagen snoeien etc. Onderling wordt afgesproken welke werkzaamheden uitgevoerd gaan worden. 

Beschikbaarheid
Iedere donderdagochtend van 9.00 t/m 12.00 uur wordt door tuinvrijwilligers de werkzaamheden in de tuin van het hospice uitgevoerd (m.u.v. de winterperiode). 

Eigenschappen/vaardigheden
Het werk van de tuinvrijwilliger vraagt geen specifieke opleiding maar wel affiniteit met de werkzaamheden die in een tuin uitgevoerd moeten worden. Het hebben van ”groene vingers” is een prettige bijkomstigheid, maar is niet direct noodzakelijk. 

Bijzonderheden
U treft collega-tuinvrijwilligers die met veel plezier hun vaardigheden aan u over willen dragen. Tussendoor is er een koffiepauze met altijd iets lekkers daarbij.

Wat bieden wij

Het hospice biedt een leuke, leerzame en prettige omgeving met een enthousiast team van vrijwilligers en andere medewerkers. Er worden meerdere scholingen/bijeenkomsten en workshops verzorgd gedurende het jaar. De grote waardering en betrokkenheid voor en door onze vrijwilligers uit zich in de jaarlijkse BBQ, nieuwjaarsborrel of andere activiteiten en/of attenties. 

Hoe verder?

Indien u meer wilt weten kunt u bellen met één van de coördinatoren (030-2567990).
U kunt zich aanmelden via het onderstaande aanmeldformulier. Er volgt dan een gesprek voor verdere kennismaking met de coördinator en later met het tuinteam.

Hospice Kromme Rijnstreek
Handboog 8
3994 AD HOUTEN
Tel. 030 - 2 567 990