In Het Groentje van 28 april 2020

Waar straten deze Koningsdag leeg blijven, horen we bij Hospice Kromme Rijnstreek muziek en zang. Na het eerste nummer klinkt uit de eerste kamer applaus. Een bezoeker zegt: ,,Fantastisch, voor het eerst in mijn leven een privéconcert." Zijn vrouw luistert met gevouwen handen mee. ,,Dank voor de glans op deze dag", zegt meneer na het laatste lied.

Soms ontstaan acties zo spontaan dat iedereen er even verbluft bij staat. Vader Marcel en dochter Celine besloten vorige week een lied buiten op te nemen voor een kerkdienst op YouTube.Ze zaten op een steiger in het Imkerspark bij wat men wel de Spaghettiberg noemt. Mensen luisterden en bleven op afstand staan luisteren. Na een paar liedjes klonk applaus.Johanna Castrop stapte dichterbij. ,,Zing je vaker?", vroeg ze aan Celine en verklaarde haar vraag: ,,Ik ben een van de coördinatoren van Hospice Kromme Rijnstreek en denk dat jullie muziekstijl past bij het hospice." Of ze daar met haar vader wil komen zingen, want muziek raakt mensen, juist daar."Celine keek haar vader aan. Hier hoefden zij niet lang over na te denken. Dit doen ze. Het is eens wat anders op Koningsdag. ,,Het is mooi de dag van een ander te kleuren", zegt Celine en zingt per kamer vijf nummers. Zelfs verzoeknummers als 'zij gelooft in mij' worden gezongen en bezoekers zingen zelf het lied 'het dorp'. Koningsdag is een dag om samen te zijn. Hier zijn we samen.
Celine en Marcel zongen en speelden de sterren van de hemel. Mooi en hartverwarmend om te zien hoezeer iedereen hiervan heeft genoten. Bij één van de gasten werd meegezongen op de klassieker “Het Dorp” van Wim Sonneveld; een ontroerend moment. Op ieder terras werden weer andere nummers ten gehore gebracht, tot genoegen van iedereen. En natuurlijk ontbraken de oranje tompoezen niet ...
Juist in deze tijd waarin zoveel niet kan, blijkt dat er nieuwe mogelijkheden ontstaan. Celine en Marcel vonden het fijn op deze manier iets te kunnen betekenen voor anderen. En dat is echt van toegevoegde waarde. Wij danken hen dan ook voor dit spontane en muzikale intermezzo op deze zonnige Koningsdag. Zo maken we er met elkaar toch weer een gedenkwaardige dag van.