Welke maatregelen gelden er in Hospice Kromme Rijnstreek om verspreiding van het virus te verminderen/voorkomen?
In Hospice Kromme Rijnstreek bieden wij aandachtige zorg aan maximaal vier gasten. Omdat het om zeer kwetsbare mensen gaat, doen wij er alles aan om de zorg goed te kunnen waarborgen. 
Ons hospice heeft daarom een speciaal Corona Overleg Team in het leven geroepen om snel te kunnen anticiperen op wat er nodig is. Dit team bestaat uit:
- Anja van der Starre, coördinator
- Yvonne Jongeling en Diana van Meeteren, verpleegkundigen
- Ria van den Broek, voormalig huisarts en tevens bestuurslid
- Petra Blommendaal, kaderarts palliatieve zorg/hospicearts
- Marcel Ebbing, huisarts en bestuursvoorzitter 
 
Hieronder leest u welke maatregelen op dit moment nog gelden om de dienstverlening aan onze kwetsbare gasten zo veilig mogelijk doorgang te laten vinden. Wij danken iedereen voor zijn/haar begrip en medewerking

- Wie ziekteverschijnselen heeft (hoesten, benauwdheid, koorts, algemene malaise) of in de afgelopen twee weken in contact is geweest met een Corona-patiënt (of met iemand waarvan vermoed wordt dat hij/zij deze ziekte heeft) vragen we NIET naar het hospice te komen. 

- Wij houden zoveel mogelijk anderhalve meter afstand tot elkaar.

- In het hospice geven wij geen handen (aan medewerkers, bezoek, gasten etc.). Handen kunnen een bron van besmetting zijn. 

- Iedereen desinfecteert de handen bij binnenkomst in het hospice. Ook worden de handen bij binnenkomst en bij verlaten van het appartement gedesinfecteerd.

 - Hoesten en niezen doen we in de binnenkant van de elleboog.

U kunt op vakantie naar landen met een groen of geel reisadvies. Voor wie terugkomt uit een risicogebied gelden de regels van de rijksoverheid.
Het hospice bezoeken behoort dan in iedergeval niet tot de mogelijkheden

Een check voor de risicogebieden doet u via deze pagina

 

Welke regels gelden er momenteel voor wat betreft het ontvangen van bezoek?

Bij binnenkomst in het hospice desinfecteert het bezoek de handen. Een mondkapje is niet meer verplicht. Ons personeel draagt dit wel bij intensieve verzorging van een gast.

We houden nog steeds zoveel mogelijk anderhalve meter afstand van elkaar. 

Gasten mogen meerdere keren per dag bezoek ontvangen. Wel geldt er een maximum van drie bezoekers tegelijk op het appartement (kinderen tellen mee in het bezoek)

 

Welke maatregelen gelden er voor bezoekers?

Wie ziekteverschijnselen heeft (hoesten, benauwdheid, koorts, algemene malaise) of in de afgelopen twee weken in contact is geweest met een Corona-patiënt (of met iemand waarvan vermoed wordt dat hij/zij deze ziekte heeft) vragen we NIET naar het hospice te komen. 

Bij binnenkomst vragen wij het bezoek bij de entree de handen te desinfecteren. Een mondkapje is niet verplicht, maar kan naar eigen wens uiteraard worden gedragen. Ons personeel draagt soms een mondkapje bij (intensieve) verzorging van een gast. 

Bezoekers desinfecteren de handen opnieuw voordat zij het appartement uitgaan.

Bezoek houdt zoveel mogelijk anderhalve meter afstand tot elkaar en tot medewerkers. 

Wij gaan ervan uit dat de instructies i.v.m. veiligheid voor iedereen, begripvol en zorgvuldig worden opgevolgd.

Blijft Hospice Kromme Rijnstreek open en kunnen er nieuwe gasten opgenomen worden?

Hospice Kromme Rijnstreek blijft open en doet er alles aan om de dienstverlening aan de gasten die er zijn opgenomen door te laten lopen. 

Hospice Kromme Rijnstreek biedt geen plaats aan mensen die het Coronavirus (of de symptomen daarvan) hebben. We nemen deze maatregel, omdat we willen vermijden dat onze medewerkers (of andere gasten) ziek worden en we daardoor de deuren moeten sluiten. Bij aanmelding van een nieuwe gast, vragen wij extra uit op luchtwegproblemen en koorts. Bij twijfel zal er een test gevraagd worden. 

Heeft u behoefte aan meer informatie?

Als u meer informatie wilt, kunt u de website van het RIVM raadplegen: 

RIVM: https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/actueel

RIVM: https://www.rivm.nl

Hospice Kromme Rijnstreek
Handboog 8
3994 AD HOUTEN
Tel. 030 - 2 567 990