Woensdagochtend 1 april kreeg - hoe passend op deze dag - een vreemde, maar leuke wending voor de vier gasten van Hospice Kromme Rijnstreek. Cleaning Clown Saskia Kruis kwam bij iedereen langs om buiten de ramen te lappen. Dat wil zeggen: er gebeurde van alles, maar het lappen ging heel anders dan normaal. De gasten waren verrast en genoten van dit bijzondere moment, waarin ze vanachter het glas werden meegenomen in het spel. Clown Saskia tekende bloemen en hartjes op de ramen, terwijl ze naar hartenlust naar de gasten zwaaide. Eén van hen merkte daarna wel heel praktisch op: “En wie gaat die ramen nu weer schoonmaken?”

Het optreden van clown Saskia gaf de dag in het hospice een fijne break. Niet alleen op het gezicht van de gasten verscheen een lach, ook vrijwilligers en verpleegkundige konden mee genieten. Zo ontstond er in deze tijd van fysieke afstand, een mooie interactieve nabijheid. Echt een lichtpuntje, omdat we ook in het hospice moeten dealen met behoorlijk wat maatregelen in het kader van Corona.

Cleaning Clown Saskia volgt haar opleiding op de school voor Clown & Leven in Utrecht. Zij heeft ervaring in de palliatief terminale zorg en vond het heel fijn om dit belangeloos te doen. Hopelijk kan zij nog vele mensen verrassen en laten genieten van haar optredens.

Hospice Kromme Rijnstreek
Handboog 8
3994 AD HOUTEN
Tel. 030 - 2 567 990