Nu de sociale contacten op een laag pitje staan door het coronavirus zitten veel mensen alleen thuis, verstoken van sociaal contact. Ouderen, mensen die ernstig ziek zijn en degenen die voor hen zorgen. Gelukkig schieten van alle kanten organisaties te hulp met een telefonische hulplijn. Voor een luisterend oor, voor advies en om mee te denken over praktische oplossing. 

De Corona-pandemie treft iedereen. Noodgedwongen thuiszitten, verhalen via media en eigen netwerk, confrontatie als zorgmedewerker met coronapatiënten: het zijn ingrijpende ervaringen die kunnen leiden tot gevoelens van eenzaamheid, angst, verdriet en machteloosheid. Ervaringen die raken aan de kwetsbaarheid van het leven en de nodige vragen oproepen. 

Het Centrum voor Levensvragen Lekstroom heeft daarom een telefonische hulplijn geopend. Deze is bedoeld voor cliënten, naasten, nabestaanden en eerstelijnszorgmedewerkers in Nieuwegein, Houten, IJsselstein, Vianen en Lopik. 

U kunt contact leggen via 085-0043063Elk gesprek wordt vertrouwelijk behandeld. Mailen kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Eerst meer info? Bezoek de website https://centrumvoorlevensvragen.nl/utrechtzuid  of download hier onze flyer.

Via onderstaande link kom je op een site met allerlei hulplijnen die mensen kunnen bellen wanneer zij behoefte hebben aan een luisterend oor, (zingevings) vragen hebben, of andere vragen hebben waar zij mee rondlopen. https://metzorgleven.nl/thuisisolatie-deze-hulplijnen-kun-je-bellen/
 
Ook kan men kijken op de site van het landelijk expertisecentrum sterven: https://landelijkexpertisecentrumsterven.nl/directe-hulp/
 
 

Hospice Kromme Rijnstreek
Handboog 8
3994 AD HOUTEN
Tel. 030 - 2 567 990