nature.jpg  

 Afgelopen zondag 24 mei was het 'Nationale Dag Aandacht voor Sterven'. Deze dag is enkele jaren geleden in het leven geroepen door het Landelijk Expertisecentrum Sterven (LES).
Ineke Visser van het LES heeft onze eigen coördinator Anja van der Starre als oud-student van de studie tot stervensbegeleider gevraagd of zij speciaal voor deze dag een column wilde schrijven over het onderwerp Aandacht voor Sterven. Dat deed ze graag.

Klik hier voor Anja's column 'Als je niet weet hoe te sterven ...." 

     

 

Nieuwsbrief 35     Nr.35    

Lees Nieuwsbrief Nr 35, download in onderstaand menu

of gebruik deze link

 

 

tompouce  

Waar een toevallige ontmoeting toe kan leiden….

Tijdens een wandeling in Houten liep onze coördinator Johanna deze week Celine, Marcel en Irene van Valen tegen het lijf. Ze waren in het park muziek aan het maken. De mooie en heldere stem van Celine, op gitaar begeleid door haar vader Marcel, raakte Johanna. Muziek kan zo binnenkomen ...
In Johanna's hoofd ontsprong een idee. Hoe mooi zou het zijn als dit ensemble de gasten en hun naasten in het hospice met een privé-optreden op het terras zou kunnen verrassen. Ze trok de stoute schoenen aan en stelde de vraag. Vader en dochter hadden daar wel oren naar en vandaag was het zover!

 

 

20200422 151513   

 Deze mooie bloemen van Hanne Vos, één van de initiatiefneemsters van Hospice Kromme Rijnstreek,  werden op woensdag 22 april bij ons bezorgd.
Op het kaartje stond:

Even een opkikkertje voor jullie allemaal Kanjers!!!
Liefs, Hanne.

Wat een lief gebaar!

     

 

 

IMG 20200408 102634   

Een fijne verrassing

Afgelopen woensdagochtend, 8 april,  bracht de Sionkerk voor de vier gasten in het hospice een prachtige tak orchideeen met een mooie kaart daarbij: goede Paasdagen. 

     

 

 

helplijn  
Telefonische hulplijn
Nu de sociale contacten op een laag pitje staan door het coronavirus zitten veel mensen alleen thuis, verstoken van sociaal contact.
Ouderen, mensen die ernstig ziek zijn en degenen die voor hen zorgen.
Gelukkig schieten van alle kanten organisaties te hulp met een telefonische hulplijn.
Voor een luisterend oor, voor advies en om mee te denken over praktische oplossing. 

 

 

686ed811-4511-4a13-a1d3-b97dfd58dc74.JPG  

Coronavirus en het hospice
Zoals u wellicht weet, is de eerste besmetting met het coronavirus vastgesteld in Houten. Ook in Utrecht zijn er besmettingsgevallen bekend. In dit bericht informeren we u over de maatregelen die we met ingang van 3 maart 2020 binnen het hospice gaan treffen.

Al deze maatregelen zijn er op gericht de kans op besmetting binnen het hospice te minimaliseren.  Deze informatie en instructies zijn opgesteld door het bestuur van het hospice in samenwerking met  Petra Blommendaal, een van onze hospice-artsen. 

Lees meer

     
IMG 7147  

Nieuwjaarsbijeenkomst
Op donderdagavond 16 januari vond de jaarlijkse nieuwjaarsborrel plaats. Het was een goed bezocht eerste evenement in het nieuwe jaar. Mooie wensen, kennismakingen, herinneringen en toekomstplannen wisselen elkaar af. Zo ook in de toespraak van Arie Jan van Winkelhoff, de voorzitter van het operationele bestuur van het hospice. Hij memoreerde een aantal gebeurtenissen in het afgelopen jaar en wierp een blik in de toekomst en sprak het vermoeden uit dat, als we op dezelfde voet doorgaan, hij er volgend jaar met een vergelijkbare positieve boodschap zal staan. Dank voor de inzet van iedereen en onder de indruk van de kwaliteit van alle activiteiten, zoals de herdenkingsdienst, de kerstfair en alles andere in het kader van de week van het hospice die zo'n fantastische opbrengst tot gevolg had. Daarmee kunnen we onze toekomstplannen voor 2020 met betrekking tot het opknappen van de gezamenlijke ruimte en keuken gaan realiseren. Meer foto's? Even inloggen dan.

     

 

nieuwsbrief34        Nr.34  

Lees Nieuwsbrief Nr 34, download in onderstaand menu

of gebruik deze link

      
  • 1
  • 2

Hospice Kromme Rijnstreek
Handboog 8
3994 AD HOUTEN
Tel. 030 - 2 567 990