Vanwege de actuele coronamaatregelen kon onze jaarlijkse herdenkingsavond in De Lichtboog helaas niet doorgaan. Dat betreuren wij zeer, omdat we weten hoe waardevol het is om met elkaar stil te staan bij overleden dierbaren en te overdenken wat het verblijf in het hospice voor families en ons heeft betekend. Mede daarom hebben we gemeend de herdenking een andere invulling te geven.

Voor alle contactpersonen van de gasten die in de periode oktober 2019 t/m juni 2020 in het hospice zijn overleden, hebben we een speciaal pakketje gemaakt. Onze vrijwilligers Dineke, Gerda en Ina hebben dit de afgelopen dagen persoonlijk bij iedereen thuis langsgebracht!

In de begeleidende brief lezen we:

"Graag bieden wij u hierbij de naamkaars aan, die we anders met u in De Lichtboog hadden willen ontsteken. Wij vragen u dit nu thuis te doen, op donderdagavond 5 november. In de stilteruimte van ons hospice zullen wij die avond ook één grote kaars aansteken ter nagedachtenis aan de gasten die het afgelopen jaar bij ons verbleven. Onze medewerkers – verpleegkundigen, coördinatoren, hospice-artsen en vrijwilligers – zijn ook uitgenodigd thuis een kaars te ontsteken.

Marc Faber, onze huisdichter, heeft speciaal voor deze gelegenheid het gedicht ‘Dichtbij jou …’ geschreven, dat u in het pakketje bij de kaars aantreft.
U ontvangt deze brief als direct familielid of contactpersoon persoonlijk, maar natuurlijk geldt de strekking ook voor andere familieleden/naasten. Wilt u hen op de hoogte brengen en deze brief met ze delen? Uiteraard nodigen wij ook hen van harte uit op 5 november thuis een kaars aan te steken.

Wij vinden het een mooie gedachte, dat wij die avond op afstand - maar toch met elkaar verbonden - stilstaan bij het verlies en alle mooie en emotionele herinneringen die daar bij horen. Door het branden van de kaarsen ontsteken wij op verschillende plaatsen door heel Nederland liefdevol het licht van troost en nabijheid."

Onze vrijwilligers Ben en Anja hebben in de stilteruimte de kaars aangestoken. Onze bloemendames Marijanne, Anneke en Marjan zorgden voor de prachtige aankleding van de tafel.

Van vele families hebben wij warme en zeer ontroerende reacties ontvangen. Ook kregen we al foto's van de brandende kaars, waarvan hierbij een selectie.

 

 • 20201105 203915

 • Lieve medewerkers,

  Bij deze een foto van de kaars voor onze moeder.

  Wat een mooi gebaar van jullie om haar, en vele anderen, nog zo te gedenken.

  Dank daarvoor.

  Met vriendelijke groet,

 • Ben En Anja Stilteruimte

 • De Jong

 • Geachte medewerkers van Hospice Kromme Rijnstreek,
  Vanmorgen stond een van jullie medewerksters voor de deur met een naamkaars, met brief en een prachtig gedicht. 
  Dank jullie wel!
  Ik ga de kaars 5 november zeker aansteken.
  Hierbij een foto van mijn lieve maatje met jullie naamkaars.

  Hartelijke groet,
  Ook namens de kinderen,

   

 • Dhr V Schip

 • Wat een mooi initiatief! Ook wij hebben, uiteraard op afstand, mijn vader die bij jullie overleden is, herdacht. 

 • Groenink

 • Zeer bedankt voor de kaars, een mooi initiatief! 
  Ik ben er van onder de indruk dat die helemaal in Den Haag werd afgeleverd in deze rare tijden. Hulde!

 • Houtzager

 • Zoals gevraagd hebben wij de kaars aangestoken op donderdagavond 5 november om 20.00 uur ter nagedachtenis aan onze moeder.

  Heel mooi initiatief. 

 • Kaars Bezorgen Dineke

 • Kaars Staand Stilteruimte

 • Lieve mensen,

  Hierbij een foto van de brandende kaars. Prachtig om je zo met elkaar verbonden te kunnen voelen in deze tijd.

  En wat bijzonder om in Zandvoort een kaars te ontvangen die door een vrijwilliger speciaal hierheen gebracht is. Dank jullie wel!

  Alle goeds,

 • Kaars Stilteruimte

 • Klaren

 • Heel hartelijk dank voor de kaars, het gedicht en de brief.

  Dit doet mij goed. Ik hoop dat er velen met mij gereageerd hebben, dat verdienen jullie.

  De korte tijd die hij bij jullie doorgebracht heeft, heb ik als heel warm ervaren.

  Ik was ook heel verrast dat jullie deze manier hebben bedacht om er aandacht aan te schenken. 

  Nogmaals heel veel dank.

  Lieve groet

 • Korver

 • Hierbij de foto van de herdenking aan onze vader/schoonvader.

  Bedankt voor jullie belangstelling 

 • Meijers

 • Geachte medewerkers van Hospice Kromme Rijnstreek,

  Vanmorgen stond een van jullie medewerksters voor de deur met een naamkaars, met brief en een prachtig gedicht. 

  Dank jullie wel!

  Ik ga de kaars 5 november zeker aansteken.

  Hierbij een foto van mijn lieve maatje met jullie naamkaars.

 • Sizoo

 • Goede avond,
  Wat een mooi idee om een kaars te laten branden vandaag.
  Ook wij herdenken onze moeder/oma.
  Vorig jaar op 5 november kwam ze uit het ziekenhuis per ambulance naar jullie.
  s' Avonds  appte  ze  dat ze een heerlijk pannenkoekje had gegeten. Ze kwam bij jullie tot rust, voelde zich veilig in jullie warme omgeving. 
  Vandaag, precies een jaar later, brandt de kaars en komen de laatste 10 levensdagen weer helder op ons netvlies.....
  Lieve groet,

 • Sluis

 • Allereerst heel hartelijk dank voor het feit dat jullie zoveel moeite hebben gedaan om ons nabestaanden een kaars met gedicht te overhandigen zodat we op een bijzondere wijze toch samen kunnen herdenken.
  Hierbij de foto van de kaars ter nagedachtenis.
  Naast de foto stuur ik een gedicht waar ik na het overlijden van mijn vader, nu 25 jaar geleden, veel aan heb gehad.
  Wellicht helpt het anderen ook hun verlies een plaatsje te geven.

  Met warme groet,

 • Smit

 • Hierbij de foto’s van het branden van de kaars.
  Met vriendelijke groet van zijn broer zus en vader.

   

  Bij ons brandt de kaars ook!

  Hartelijk dank!

 • Tasjes Voor Families Met Naamkaars

 • Westenbrink

Lees meer: Kaarsen op 5 november

Het Hospice Kromme Rijnstreek in Houten heeft een gift ontvangen van 2315 euro. De gift is tot stand gekomen door de verkoop van de historische boeken van Albert Heijn Oude Dorp. Zaterdagmiddag heeft initiatiefnemer Rinus van den Heijkant een cheque overhandigd aan Josje van Dijk van het Hospice Kromme Rijnstreek.De afgelopen twee maanden konden inwoners van Houten historische plaatjes sparen bij boodschappen van de Albert Heijn in het Oude Dorp. Wie alle plaatjes heeft verzameld, beschikt over een geschiedenisboek over Houten en omliggende dorpen. Rinus van den Heijkant wist via oproepen op Facebook zoveel plaatjes te verzamelen, dat hij steeds meer boeken kon maken. Deze boeken verkocht hij voor het Hospice Kromme Rijnstreek. ,,Vooral mensen van buiten Houten of die te ver van het Oude Dorp afwoonden om daar boodschappen te doen, waren geïnteresseerd. Ik heb veel boeken verkocht en daardoor heb ik een flink bedrag bij elkaar kunnen krijgen. Sommige kopers gaven extra omdat ze wisten dat het geld naar een goed doel ging”, zegt van den Heijkant.

Dit soort initiatieven zijn geweldig en geven betrokkenheid aan van inwoners van Houten

De cheque werd zaterdagmiddag overhandigd aan Josje van Dijk die verrast de cheque in ontvangst nam namens de Stichting Vrienden van het Hospice Kromme Rijnstreek. ,,Hospice Kromme Rijnstreek is een bijna-thuishuis, waar mensen in een warme omgeving hun laatste levensfase doorbrengen; dit soort initiatieven zijn geweldig en geven betrokkenheid aan van inwoners van Houten. In het kader van het 10-jarig bestaan, wordt in maart 2021 een gedenkboom geplant in het midden van de rotonde voor het Hospice, daar zou van deze opbrengst een mooie, ronde teakhouten bank omheen geplaatst kunnen worden”, zegt Josje van Dijk.Van den Heijkant heeft een slimme manier bedacht om aan nog meer plaatjes te komen. Hij organiseert samen met andere leden van de Historische Kring Tussen Rijn en Lek een ruilactie, in overleg met Albert Heijn Oude Dorp. Via een formulier kunnen mensen de plaatjes opgeven die ze missen en deze ruilen. Hierdoor blijven er voldoende plaatjes over om de actie voorlopig nog voort te zetten. Wie interesse heeft in een plaatjesboek van het historische Houten kan dit voor € 20,- bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De opbrengst gaat dan vervolgens opnieuw naar het Hospice Kromme Rijnstreek.

Er staat voor alle vrijwilligers een najaarsverrassing klaar in het hospice.

Hierbij een paar foto's:

 • 20201013 095905

 • Bedankkaartje

 • Ingepakte Pakketjes

 • Ontmoetingscommissie

Lees meer: Najaarsverrassing oktober 2020

WeekvhHospice
Week van het Hospice 2020

De Week van het Hospice krijgt dit jaar een andere invulling. Er is gekozen om activiteiten als de jaarlijkse fietstocht, sponsorloop, Proef het Rond  en de loterij volgend jaar weer te organiseren. In 2021 bestaat Hospice Kromme Rijnstreek 10 jaar. Een prachtig jubileumjaar dat we graag met iedereen willen vieren; organisatoren en deelnemers. 

Statiegeld
Hoewel de Week van het Hospice al bezig is met dit lustrum in 2021, zitten we dit jaar niet stil. Zo zal de jaarlijkse statiegeldactie bij verschillende Houtense supermarkten doorgaan. De bussen staan bij AH Oude Dorp, AH Het Rond en de Jumbo op het Rond. Hiermee willen we geld inzamelen voor het planten van een herinneringsboom die bij het Hospice zal komen te staan. 

Drive-in bioscoop
JCI Kromme Rijn organiseert op 12 september een drive-in bioscoop waarbij de opbrengst ten goede komt aan het Hospice. Tijdens dit evenement kun je genieten van de met-3-oscars-bekroonde film GREEN BOOK. Voor € 25,- per auto ben je erbij, maar wees snel want er zijn maar 75 plekken beschikbaar. Meer informatie en direct kaarten kopen kan via https://expohouten.nl/evenementen/jci-drive-in-bioscoop/

Stiltewandeling
In september zal er ook een korte avondwandeling plaatsvinden. Een stiltewandeling waarbij we gezamelijk in herinnering lopen van de personen die we moeten missen. Samen onderweg. Terug naar het Hospice om een zaadje te planten voor een boom. Een boom vol herinneringen. Noteer vrijdagavond 25 september alvast in uw agenda. Meer informatie zal half september volgen via www.weekvanhethospice.nl.

Hospice Kromme Rijnstreek
Handboog 8
3994 AD HOUTEN
Tel. 030 - 2 567 990